Těstovinový salát s tuňákem a s hořčičným dresinkem
Potřebujete:
250 g těstovin
2 vajíčka
plechovka tuňáka (kousky, ne drcený).
10 cherry rajčátek
1 cibule
2 lžíce hořčice
limetka
hlávkový salát.
olivový olej, sůl, pepř
hrneček na dresink
mísu na salát
lžíce, nože, prkýnko,
Informace:
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4
Cena nákupu: Přibližně 100 Kč
Postup:
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Při vaření těstoviny osolíme. Zaroveň můžeš uvařit vajíčka.
2. Mezitím si připravíme hořčičný dresink: v misce smícháme hořtici, lžíci olivového oleje a vymačkáme trochu šťávy z limetky. Trochu ochutíme mletým pepřem a vše smícháme dohromady.
3. Hotové a vychladlé těstoviny smícháme s najemno nakrájenou cibulí, na kousky nakrájenými rajčaty, uvařenými vajíčky a tuňákem. Na závěr lehce promícháme s dresinkem a podáváme s hlávkovým salátem.
A máte večeři.
Rady:
Při výběru tuňáka dbejte, aby to byly kousky.
Salát krásně provoní olivový olej.
dresink dochucujte postupně. Jednotlivé ingredience jdou přidat, ale odebrat už ne.
Zejména nakrájená vajíčka vmíchávejte opatrně, aby se úplně nerozpadla.